Az USA-ba orvosi kezelésre

Olvasási idő: 4 perc

Az USA-t az orvostudományban is a (majdnem) korlátlan lehetőségek országának tekintik. A különböző amerikai klinikák a világ abszolút vezetői közé tartoznak, és a világ minden tájáról vonzzák a betegeket. Az USA-ba irányuló gyógyturizmus magas kezelési és utazási költségekkel jár, amelyeket magánúton kell téríteni. A beteg azonban tudja, hogy a világ legjobb szakembereinek kezében van, akik tudják, hogyan segíthetnek ott, ahol más orvosok nem tudnak. Ezenkívül az USA-ban gyakran alkalmaznak olyan korszerű kezelési eljárásokat, amelyek más országokban még nem engedélyezettek vagy nem állnak széles körben rendelkezésre.

Szabadságszobor

Orvosi turizmus az USA-ba: a felkészülés

Az Egyesült Államokban történő kórházi tartózkodásra való felkészülés során számos formalitást kell tisztázni. Először természetesen a betegnek szüksége van egy helyre a kívánt klinikán. Mivel az USA számos neves kórháza világszerte nagy keresletnek örvend, ajánlott a korai kapcsolatfelvétel. A kísérő személyek elhelyezését a közeli szállodákban is érdemes idejekorán tisztázni.

Az utazó származási országától függően az USA-ban történő orvosi kezelés esetén is vízum szükséges a beutazáshoz. Szükség esetén ezt a vízumot is időben kell kérelmezni, hogy a repülőtéren ne merüljenek fel nehézségek, amelyek legrosszabb esetben a belépés megtagadásához vezethetnek.

Utazás az USA-ba

Az USA-ba történő biztonságos és kényelmes utazás érdekében csak a légiközlekedés jöhet szóba. Ha azonban a beteg már nem tud orvosi kíséret nélkül utazni, különleges intézkedésekre van szükség. A leggyorsabb és legbiztonságosabb megoldás a mentőrepülőgépen történő utazás: még a legtöbb intenzív osztályon kezelt beteg is biztonságosan szállítható így egy erre szakosodott repülőorvos felügyelete mellett. A mentőrepülőgép orvosi felszerelése megfelel a modern intenzív osztályon található feltételeknek. Szinte minden mentőgépen van hely egy kísérő személy számára is. A nagyobb modellek több kísérőnek is helyet kínálnak. Végül, de nem utolsósorban, a mentőrepülőgép lehetővé teszi a repülés egyéni megtervezését, beleértve az indulási repülőtér és az indulási idő kiválasztását.

Ha a beteg nem igényel intenzív orvosi kezelést, akkor menetrend szerinti repülőgéppel is érkezhet orvosi kíséret mellett. Ez a szállítási mód bizonyos átfutási időt igényel - általában 1-2 napot - és természetesen a légitársaságok menetrendjéhez kötött. A beteget orvos vagy mentős kíséri, aki a repülés során végig a páciens mellett van. A beteg egészségi állapotától függően vagy az üzleti osztályon ülve, vagy egy speciális betegágyon fekve repül. Annak érdekében, hogy elkerüljük a csatlakozó járatokkal járó komplikációkat, és hogy a beteget ne terheljük meg a megerőltető átszállásokkal, a betegszállítás menetrendszerinti repülőgépeken szinte kizárólag közvetlen járatokon történik.

A legnépszerűbb úti célok az USA-ban az orvosi turizmusban

Az Egyesült Államok legjobb kórházai vonzzák természetesen a legtöbb orvosturistát. Bemutatunk Önnek néhányat az Egyesült Államok legnevesebb kórházai közül.

Massachusetts General Hospital (Boston, Massachusetts)

A bostoni Massachusetts General Hospital a Harvard Medical School legnagyobb oktató kórháza, amely már 13 orvosi Nobel-díjas orvost nevelt ki. Az USA egyik legjobb kórháza, különösen a pszichiátria, a diabetológia és endokrinológia, a fül-orr-gégészet és a rehabilitáció területén. Henry Kissinger amerikai külügyminisztert, John Wayne színészt és Adele énekesnőt is kezelték már a tiszteletreméltó bostoni klinikán.

A Massachusetts General Hospital - vagy röviden Mass General - kórházba általában a bostoni Logan Nemzetközi Repülőtéren keresztül lehet eljutni. Itt száll le számos nemzetközi és transzkontinentális járat is, amelyek a világ minden tájáról hozzák a betegeket Bostonba.

Mayo Klinika (Rochester, Minnesota)

Mayo Klinika Minnesota-ban

A legtöbb világhírű kórházzal ellentétben a Mayo Klinika nem Amerika egyik nagyvárosi területén található. Ugyanakkor a 100 000 lakosú Rochester város kórháza a világ egyik legjobbja. A klinika szakterületei közé tartozik az onkológia, a diabetológia és endokrinológia, a gasztroenterológia, a nefrológia és az urológia. A klinika leghíresebb páciensei közé tartozik a Dalai Láma, Husszein jordániai király, a bokszlegenda Muhammad Ali és számos korábbi amerikai elnök.

Rochesterbe elsősorban a közeli Rochesteri Nemzetközi Repülőtéren keresztül lehet eljutni. A repülőtér termináljában még a Mayo Klinika információs pultja is megtalálható, ahol az érkező betegek korán tájékozódhatnak a tartózkodásukkal kapcsolatban. A másik közeli repülőtér, a Minneapolis-Saint Paul Nemzetközi Repülőtér alig 90 perc alatt elérhető.

Clevelandi Klinika (Cleveland, Ohio)

A híres Clevelandi Klinika eredetileg egy magánorvosi praxisból nőtte ki magát. Az Ohio államban található kórház időközben az USA egyik legismertebb kórházává vált. Különösen a kardiológia, a reumatológia és a nőgyógyászat területén a klinika világelső, de az urológia, a nefrológia és a gasztroenterológia területén is kiváló hírnévnek örvend a Cleveland Clinic. A brit trónörökös, Károly herceg, az olasz ex-miniszterelnök, Silvio Berlusconi és a kosárlabda szupersztár, LeBron James is igénybe vette a Clevelandi Klinika szolgáltatásait.

A légimentővel történő utazáshoz a Burke Lakefront Repülőtér a legjobb választás, amely nagyon közel van a városközponthoz. A menetrend szerinti repülőgépek a Cleveland Hopkins Nemzetközi Repülőtéren szállnak le, amely a városon kívül található.

Cedars-Sinai Medical Center (Los Angeles, Kalifornia)

A Cedars-Sinai Medical Centerben több mint 2000 orvos és összesen több mint 10 000 alkalmazott gondoskodik a betegek igényeiről. A kaliforniai kórház különösen a kardiológia, a gasztroenterológia, az ortopédia és a pulmonológia területén tartozik a világ élvonalába. A kórház elhelyezkedése az előkelő Beverly Hills negyedben biztosítja, hogy számtalan sztárnak vonzó a Cedars-Sinai Medical Center, köztük volt Frank Sinatra, Elizabeth Taylor, Madonna és Victoria Beckham is.

A Los Angeles-i Nemzetközi Repülőtér Los Angeles fő kereskedelmi repülőtere, így a Cedars-Sinai Medical Centerbe való utazásra is alkalmas. Emellett a közeli Burbankben található Bob Hope Repülőtér is megfelelő célrepülőtér lehet.

Johns Hopkins Kórház (Baltimore, Maryland)

A baltimore-i Johns Hopkins Kórház

Amikor Johns Hopkins bankár és kereskedő 1873-ban meghalt, úgy rendelkezett, hogy hagyatékából kórházat és egyetemet kell építeni Baltimore-ban. Mintegy 150 évvel később a Johns Hopkins Kórház a világ egyik legjobb kórházává vált. 1991 és 2011 között 21 egymást követő évben vezette az Egyesült Államok összes nagy kórházának rangsorát. Ezt követően is mindig az elsők közé tartozott - különösen a gasztroenterológia, geriátria, nefrológia, neurológia, pszichológia, reumatológia, urológia és szemészet területén. A csatlakozó gyermekklinika szintén a nemzetközi élvonalba tartozik.

A Johns Hopkins Kórház nemzetközi betegei többnyire a Baltimore-tól délre fekvő Baltimore/Washington Nemzetközi Repülőtéren keresztül utaznak. Többnyire magán- és belföldi járatok szállnak le itt. Azok a betegek, akik menetrend szerinti nemzetközi járattal kívánnak utazni, általában a washingtoni Dulles Nemzetközi Repülőtéren szállnak le.

University of Texas MD Anderson Cancer Center (Houston, Texas)

A Texasi Egyetem MD Anderson Rákközpontját 1941-ben alapították a gyapotmágnás MD Anderson hagyatékából származó adományból. Az Egyesült Államok legjobb onkológiai kezelőközpontjának tartják, és vezető szerepet tölt be a rákkutatásban és az új kezelési módszerek tesztelésében.

Houstonba két repülőtéren keresztül lehet eljutni: a George Bush Intercontinental Repülőtéren és a William P. Hobby Repülőtéren. Mindkettő Houston külvárosában található, így nincs messze a Texasi Egyetem MD Anderson Rákközpontjától.

Memorial Sloan Kettering Cancer Center (New York City, New York)

A Memorial Sloan Kettering Cancer Center kizárólag onkológiai kezelésekre specializálódott, és az USA egyik legjobb kórháza ezen a területen. A Manhattan kerületében található klinika a világ legnagyobb és legrégebbi onkológiai magánklinikája. Naponta több mint 1000 orvos és közel 4000 ápoló gondoskodik itt a betegekről.

A New Yorkba repülővel utazók általában a John F. Kennedy Nemzetközi Repülőtérre vagy a Newark Nemzetközi Repülőtérre érkeznek. A mentőgépek számára a Teterboro Repülőtér különösen alkalmas, ami bár New Jerseyben található, mindössze 19 kilométerre van Manhattan központjától, így a Memorial Sloan Kettering Rákközpontba történő betegszállítás kiválóan kivitelezhető innen.

Az Egyesült Államokban történő kezelés a Légi Mentőszolgálati Központtal

Mentőrepülőgép leszállás közben

Ha Ön az Egyesült Államokban szeretne orvosi kezelést igénybe venni, mi a kezdetektől fogva segítünk Önnek. Már a fogadó kórházzal való kapcsolatfelvételben is támogatjuk Önt, gondoskodunk hozzátartozói elhelyezéséről, és szükség esetén a vízumkérelemmel kapcsolatban is segítünk szavakkal és tettekkel egyaránt.

Különösen a mentőrepülés megszervezéséről gondoskodunk. Ha repülővel szeretne utazni, mi megteszünk minden szükséges intézkedést a légitársasággal, és biztosítunk Önnek egy egészségügyis kísérőt. Mentőrepülőgépes betegszállítás esetén a kívánt időpontban megfelelő repülőgépet biztosítunk Önnek szakképzett orvosi személyzettel együtt.

Akár repülőgéppel, akár mentőrepülővel érkezik: Mindkét esetben igénybe veheti "ágytól ágyig" szolgáltatásunkat. Kérésre mentőautóval elhozzuk Önt otthonról vagy a kórházból, és elvisszük a repülőtérre. A mentőautó az USA-ban lévő célrepülőtéren is várja Önt, és közvetlenül a fogadó kórházba viszi.

Kapcsolatfelvétel

További kérdése van, vagy máris szeretne egy nem kötelező érvényű megkeresést küldeni nekünk? Akkor a hét minden napján éjjel-nappal elérheti ügyfélszolgálatunkat itt.

Lépjen velünk kapcsolatba