Betegszállítás külföldre

Olvasási idő: 3 perc

Sok beteg elégedetlen a hazájában nyújtott orvosi ellátással. Gyakran az orvosi színvonal nem megfelelő, és a külföldi kezelés jobb minőséget ígér. Előfordulhat az a helyzet is, hogy a végeláthatatlan várólista miatt nem biztos, hogy időben juthat életmentő kezeléshez a beteg. Néha a világ legjobb szakembereinek kell gondoskodni a betegről, és így az biztosan a lehető legjobb ellátást kapja. Végül, de nem utolsósorban, vannak olyan innovatív kezelési módszerek, amelyek még nem terjedtek el széles körben, és világszerte csak néhány kórházban kínálják őket. Ezekben az esetekben a külföldre történő betegszállításnak van értelme. Ebben az összefüggésben gyakran beszélünk orvosi turizmusról is.

Az Ön lehetőségei a külföldi mentőszállításra

Előfordul, hogy a külföldi betegszállítás jó előre megtervezett kezelést foglal magában, máskor a betegszállításra sürgősségi eset miatt kerül sor. Egyes esetekben a szomszédos országban már elérhető a kívánt kezelési lehetőség, más esetekben interkontinentális betegszállításra van szükség. A pontos helyzettől és különösen a beteg egészségi állapotától függően különböző szállítási módok állnak rendelkezésre.

Mentőrepülőgép

Mentőrepülőgép leszálláshoz készülődve

A lehető legjobb betegellátás a mentőrepülőgéppel biztosított, ahol speciális repülőorvosok gondoskodnak a betegről. A modern intenzív ellátó berendezéseknek köszönhetően a mentőrepülőgép kritikus állapotú intenzív betegeket is képes szállítani. Még a kabinnyomás földi szintre történő beállítása is lehetséges (tengerszint feletti repülés), ha a beteg egészségi állapota ezt szükségessé teszi.

A mentőrepülőgépek világszerte gyorsan rendelkezésre állnak, és nagy hatótávolsággal bírnak. A legtöbb esetben még aznap vagy a következő napon rendelkezésre állnak. Ez teszi őket ideális szállítóeszközzé akut helyzetekben és közepes vagy nagy távolságokon. Általában egy rokon is kísérheti a járatot külön költség nélkül.

Menetrend szerinti repülőjárat

Utasszállító repülőgép alulról

Ha a beteg egészségi állapota megengedi, a betegszállítás menetrend szerinti repülőgéppel gazdaságos megoldás az Ön külföldre történő betegszállítására. A repülés során egy egészségügyis kísérő - orvos vagy mentős - végig a beteg mellett van, és szükség esetén azonnal beavatkozhat.

Ha a beteg ülő helyzetben szállítható, akkor általában business osztályon kap helyet, akárcsak az orvosi kísérő. Ott a beteg kényelmesen és kíméletesen utazhat, kísérője pedig nagy mozgásszabadságot élvez, ha beavatkozásra van szükség. Ha a beteget fekve kell szállítani, akkor a repülőgépen egy betegágyat helyeznek el, amelyet egy függönnyel választanak el az utastér többi részétől. Az orvos a beteg közelében foglal helyet. A kísérő személyek is utazhatnak a szokásos üléseken, és így segíthetik a beteget.

Az üzemeltető légitársasággal való szükséges egyeztetés miatt 1-2 napos átfutási idővel kell számolni ebben az esetben. Minden útvonalon lehetőség van ülőhelyes szállításra orvosi kísérővel. A légitársaságok általában csak a közepes és hosszú távú járatokon telepítenek betegágyat, ezért a rövid távú járatokon általában nem lehetséges a repülőgépen történő fekvő szállítás. Szívesen megvizsgáljuk azonban, hogy az Ön esetében is megvalósítható-e egy ilyen járat.

Mentőautó

Rövid távolságok esetén a mentőautó határokon átnyúló lehetőség is lehet az Ön külföldrpl történő hazaszállítására. Gyorsan bevetésre kész, és költséghatékony szállítást biztosít. Az orvosi személyzet a beteg rendelkezésére áll, és a berendezések számos lehetőséget kínálnak a beteg kezelésére és megfigyelésére.

Hosszabb utakon a mentőautóban való utazás gyorsan nagy megterhelés lehet a beteg számára. Végülis a jármű belseje elég szűkös, és az utazás általában meglehetősen nyugtalan, sok esetben a forgalmi dugók, kerülőutak vagy balesetek miatt az útvonalon kiszámíthatatlan késésekkel fenyegetnek. Ha pedig útközben egészségügyi komplikációk lépnek fel, a beteget be kell szállítani egy közeli kórházba. Attól függően, hogy az adott pillanatban melyik országban tartózkodik, ott sokkal rosszabb orvosi ellátást talál, mint a hazájában vagy a betegszállítás célállomásán.

"Ágytól ágyig" szolgáltatás a külföldről történő betegszállítás esetén

Függetlenül attól, hogy milyen szállítóeszközre van szükség a külföldi betegszállításhoz: "ágytól ágyig" szolgáltatásunkkal gondoskodunk a teljes betegszállítási folyamatról. Ha úgy dönt, hogy betegét mentőautóval vagy repülőgéppel szállítja, a kórházban vagy otthonában felvesszük a beteget, és mentőautóval a repülőtérre visszük. Leszállás után ismét egy mentőautó várakozik, hogy a beteget a célkórházba vagy hazavigye. Mivel mindent egy pontból szervezünk, pontosan össze tudjuk hangolni a betegszállítás menetrendjét, és el tudjuk kerülni a felesleges késéseket.

A Légi Mentőszolgálati Központ további előnyei

Munkatársaink a nap 24 órájában, még hétvégén és ünnepnapokon is az Ön rendelkezésére állnak. Nemzetközi csapatunk áthidalja az Ön számára a nyelvi akadályokat, és sok szervezési munkától mentesíti Önt. Ha szeretné, támogatjuk Önt a vízumkérelem benyújtásában, és az Ön nevében felvesszük a kapcsolatot a fogadó klinikával, hogy lefoglaljon egy ágyat. Szívesen biztosítunk Önnek tolmácsot a klinikán való tartózkodásához, hogy a helyszínen a lehető legkönnyebbé tegyük a kommunikációt. Az Ön személyes járatmenedzsere minden kérdésére válaszol - nincs névtelen call center.

A külföldi mentőszállítás költségei

Sztetoszkóp és számológép egy íróasztalon

A külföldi mentőszállítás költségeinek kiszámításánál a legfontosabb tényező a megtett távolság: hosszú távolságokon a mentőszállítás természetesen drágább, mint a rövideken. Természetesen a beteg egészségi állapota is fontos szerepet játszik, és a mentőrepüléseknél a kiválasztott repülőgéptípust és a kísérő személyek számát is figyelembe kell venni. Egyszerűen vegye fel velünk a kapcsolatot, és mi ingyenesen elkészítjük Önnek egyedi árajánlatunkat.

Kapcsolatfelvétel

További kérdése van, vagy máris szeretne egy nem kötelező érvényű megkeresést küldeni nekünk? Akkor a hét minden napján éjjel-nappal elérheti ügyfélszolgálatunkat itt.

Lépjen velünk kapcsolatba