Csecsemők és újszülöttek szállítása

Különleges óvintézkedések vonatkoznak a gyermekbetegek repülőgépen történő szállítására. Végül is a legkisebb betegeink még nagyon gyámoltalanok, és érzékenyen reagálnak a külső körülményekre, különösen igaz ez az élet első hat hónapjában. Ezenkívül a koraszülött és újszülött csecsemők még nem képesek önállóan szabályozni a testhőmérsékletüket. A koraszülöttek olyan csecsemők, akik a terhesség 37. hete előtt születnek. Szerveik éretlensége miatt a rájuk vonatkozó egészségügyi kockázatok magasabbak, mint a érett újszülötteké.

Mobil inkubátor a reptéren

Kíméletes mentőszállítás koraszülött és újszülött csecsemők számára

Koraszülött és újszülött csecsemők esetében lehetőség szerint igyekeznek elkerülni a mentős szállítást. Ha ez vészhelyzet miatt nem lehetséges, speciális szállító inkubátorokat használnak. Ezekben az inkubátorokban a beteg vagy koraszülött csecsemők kíméletesen és orvosi szempontból biztonságosan szállíthatók.

Ha speciális mentőrepülőgépet használnak a gyermekek szállításához, van még egy döntő előny: a kabinnyomás úgy állítható be, hogy nagyjából megfeleljen a földi légnyomásnak. Egyébként ezt az intézkedést (az úgynevezett tengerszint feletti repülést) gyakran alkalmazzák tüdőbetegségben szenvedő és más súlyos diagnózissal rendelkező betegek esetében is a lehető legkíméletesebb betegszállítás biztosítása érdekében.

Koraszülöttek és újszülöttek egészségügyi személyzete

Magától értetődik, hogy kizárólag magasan specializálódott gyermekintenzív terápiás orvosokat és ápolókat alkalmazunk a gyermekmentő és mentőrepülések kíséretében, akik elkötelezettek a kis pácienseik gondozása iránt. A bevetett orvosi csapatok többéves tapasztalattal rendelkeznek a gyermekgyógyászati mentőszállítások és a külföldről való hazaszállítások területén, valamint kiváló ismeretekkel rendelkeznek a repülés fiziológiájáról. Ennek megfelelően odafigyelnek a különleges repülési körülményekre (alacsony légnyomás, a levegő alacsonyabb oxigéntartalma, a repülőgép fel- és leszállása során fellépő centrifugális erők stb.) adott lehetséges testi reakciókról.

Ezen ismeretek és a létfontosságú paraméterek, mint például az EKG, a szívfrekvencia, az oxigéntelítettség, a testhőmérséklet stb. folyamatos ellenőrzése alapján a kísérő intenzíves orvosok egyénileg is módosíthatják az inkubátor beállításait és a gyógyszeres kezelést. Szükség esetén speciális maszkon keresztül további oxigént adhatnak. Így az egészségügyis szakemberek biztosítják a kis beteg maximális orvosi biztonságát a baba teljes betegszállítása során.

Kapcsolatfelvétel

További kérdése van, vagy máris szeretne egy nem kötelező érvényű megkeresést küldeni nekünk? Akkor a hét minden napján éjjel-nappal elérheti ügyfélszolgálatunkat itt.

Lépjen velünk kapcsolatba