Intenzív terápiás betegek szállítása

Súlyos betegségek esetén intenzív orvosi kezelésre lehet szükség: az intenzív ellátás a beteg életfunkcióinak fenntartására szolgál. Ez az ápolási mód speciális orvosi berendezéseket igényel a szervrendszerek, valamint a szívverés, a vérnyomás és az oxigéntelítettség folyamatos ellenőrzéséhez, hogy az intenzív osztályon kezelt beteg egészségi állapotát figyelemmel kísérjék és a lehető legstabilabb állapotban tartsák.

Intenzív osztályos berendezések

Különösen súlyos betegségek vagy külföldön bekövetkezett balesetek és betegségek esetén gyakran van szükség intenzív ellátásra, speciális klinikára történő szállításra. Intenzív ápolás esetén a klinikáról klinikára történő szállítása során az ellátást nem szabad megszakítani, ezért speciálisan felszerelt szállítóeszközökre van szükség.

Mely szállítóeszközök alkalmasak intenzív ápolásra?

Rövidebb távolságokra általában intenzív terápiás szállító járművet használnak, amely speciálisan az intenzív ellátást igénylő betegek szállítására felszerelt jármű. A normál mentőautók általában alkalmatlanok az intenzív ápolásra, mivel az orvosi felszerelés többnyire nem elégséges.

Az időkritikus intenzív ápolási szállítások esetében a légi mentésnek több értelme van. Erre a célra egy intenzív terápiás szállítóhelikopter a legalkalmasabb: a repülőtéren kívüli leszállási lehetőségnek köszönhetően a beteg bárhonnan elszállítható. A helikopter meglehetősen rövid hatótávolsága miatt ez a közlekedési eszköz elsősorban belföldi szállításra alkalmas. A mentőhelikoptert gyakran használják a repülőtérről történő továbbszállításhoz is.

Intenzív ellátásra felszerelt mentőrepülőgép utazófülkéje

Az intenzív ellátást igénylő betegek nagy távolságokra történő szállítása esetén a betegbarát mentőrepülőgéppel történő szállítás a legjobb megoldás: a légi szállításhoz orvosilag maximálisan felszerelt légi mentőgépeket használnak, amelyek semmivel sem maradnak el az intenzív osztály követelményeitől: állandó beépített intenzív orvosi berendezésekkel rendelkeznek, amelyek testreszabhatók és bővíthetők az adott intenzív ellátást igénylő beteg igényeihez.

Az intenzív ápolásra irányuló szállítás során megfelelő orvosnak, valamint további, speciális képesítéssel rendelkező szakszemélyzetnek kell jelen lennie. Annak érdekében, hogy a beteg állapotát folyamatosan nyomon lehessen követni, minden intenzív ápolásra történő átszállásnál természetesen jelen van egy repülőorvos, aki felelős a beteg jóllétéért. A mentősökkel együtt mindig a beteg mellett van, hogy vészhelyzetben életmentő intenzív ellátás fogalomkörébe illeszkedő intézkedéseket tudjon végrehajtani.

Biztonságos intenzív ápolással egybekötött szállítás a Légi Mentőszolgálati Központtal

Az intenzív ellátást igénylő betegek szállítása terén szerzett sokéves tapasztalatunknak köszönhetően nagyon rövid időn belül meg tudjuk szervezni az intenzív betegszállítást. Széleskörű csapatunk lehetővé teszi, hogy a szállítást egy kézből szervezzük meg: hogy a lehető legnagyobb mértékben tehermentesítsük Önt, átvesszük a teljes szervezést, valamint a kezelőorvosokkal való kommunikációt.

Egy személyes, nem kötelező erejű első konzultáció során megbeszéljük a biztonságos és gyors intenzív betegszállításhoz szükséges összes intézkedést, hogy megszervezhessük az egyéni, betegre szabott intenzív betegszállítást.

Kapcsolatfelvétel

További kérdése van, vagy máris szeretne egy nem kötelező érvényű megkeresést küldeni nekünk? Akkor a hét minden napján éjjel-nappal elérheti ügyfélszolgálatunkat itt.

Lépjen velünk kapcsolatba