Mentőautó: A mentőrepülőgép ésszerű alternatívája?

Olvasási idő: 2 perc

Naponta számos betegünk hozzátartozójának adunk tanácsot a külföldi hazaszállítással kapcsolatban. Gyakran kérdezik tőlünk, hogy a mentővel történő nemzetközi hazaszállítás alternatívája lehet-e a légi úton történő betegszállításnak. Az ilyen megkereséseknek számos oka van, amelyeket az alábbiakban szeretnénk részletesebben tárgyalni.

Elérhetőség

Sokan a légi mentést olyan közlekedési eszköznek tekintik, amely csak a mentőszolgálatok vagy a biztosítási csoportok számára áll rendelkezésre. A mentőhelikoptert, bár sokan ismerik, joggal nem veszik figyelembe számításba hosszabb utakra. Ezen okok miatt soSokan úgy vélik, hogy magánszemélyek számára csak a mentőautó jöhet szóba.  

De a tény az, hogy intenzíven orvosi felszereléssel ellátott repülőgépeinket naponta használják külföldi magánmentésekhez, és előnyösebbek a helikoptereknél, és még inkább a mentőautóknál, különösen akkor, ha a nagy távolságokról van szónál.  

Átfutási idő

Egyes hozzátartozók azt is gondolhatják, hogy a légi mentőszolgálat igénybevétele biztosítása a kísérő orvosi csapattal és a megfelelő felszereléssel hosszú időt vesz igénybe - különösen a mentőautóhoz képest. Ugyanakkor Az igazság azonban az, hogy a világ szinte bármely pontjára tudunk mentőrepülőgépet biztosítani még aznap, és a betegeket néhány órán belül biztonságosan visszahozzuk vissza tudjuk hozni Magyarországra.  

Rugalmasság

Sokan feltételezik, hogy a mentőgépek a menetrend szerinti repülőgépekhez hasonlóan csak a nagyobb repülőterekre repülnek, ami azt jelenti, hogy a légi mentőszállítás hosszabb időt vesz igénybe, mint a mentőautóval történő szállítás. A valóságban a légi mentők kisebb, kevésbé ismert regionális repülőterekre is repülhetnek. Ezek gyakran sokkal közelebb vannak a célállomáshoz, ami a. Ez azt jelenti, hogy a légi mentő igénybevétele általában már csak időbeli okokból is megéri, még rövid kisebb távolságok esetén is.  

Kísérő személyek és poggyászok

Gyakran előfordul, hogy ügyfeleink úgy vélik, hogy a mentőrepülőgéppel nem tudnának társakat kísérővel és poggyásszal utaznizt felvenni, e. Ezért inkább a mentőautót részesítik előnyben. A valóságban ennek az ellenkezője igaz: míg egy mentőautóban - ha egyáltalán - csak egy kísérő személy és kevés poggyász szállítható, addig egy mentőrepülőgéppel a repülőgép típusától függően több kísérő személyt és több poggyászt is vihet a fedélzetén.  

Biztonság

A klinikák orvosai közül sokan tévesen úgy vélik, hogy a súlyos egészségi állapotban lévő intenzív osztályos betegeket nem lehet repülővel szállítani, e. Ezért a betegek közúti szállítását tekintik az egyetlen lehetőségnek. De sajnos sok orvosnak egyszerűen nincs tudomása arról, hogy technikailag mi lehetséges a légi mentésben.  

Ugyanakkor a légi mentők számos előnnyel járnak: például a mentőrepülőgépben szükség esetén a kabin nyomását a talajszinthez tudjuk igazítani (tengerszint feletti repülés), és így még a legsúlyosabb sérülteket is gyorsan és biztonságosan szállíthatjuk. A repülőgép ezért általában a biztonságosabb megoldás a külföldről történői hazaszállításhoz.  

Az utakon jelentősen nagyobb a balesetveszély. Ha figyelembe vesszük a hosszabb szállítási időt is, ami aligha ésszerű főleg súlyos esetben, különösen nagy távolságokon, és az alacsonyabb fekvésia kedvezőtlenebb kényelmi faktortmet, a közúti szállítás gyakran nem indokolta legjobb választás.  

Költségek

Orvostechnikai szempontból a mentőgép egyértelműen meggyőző. Az is világos azonban, hogy a beteg családok számára a repülőgép elleni és a mentőautó melletti döntésnek gyakran pénzügyi háttere van. A gazdasági előny azonban csak az egyik oldala a mentőautók által történő külföldi hazatelepítésnekpreferálásának. A másik, amit érdemes figyelembe venni az  oldal a rendkívül hosszú szállítási idő. Ez azonban már nem a mentőautóknak kedvez.  

Például egy mentőautónak egy vagy több napba telik egy olyan távolság megtétele, amelyet egy mentőrepülőgép legfeljebb két-három óra alatt tud megtennitenne meg. Ezért orvosi szempontból gyakran nem indokolható, hogy egy súlyos állapotban lévő beteghez nagy távolságokra mentőautót vegyünk igénybe pusztán gazdasági okokból. Pácienseink jólléte ugyanis mindig az első helyen áll számunkra.  

Következtetés

A viszonylag alacsony ár a mentőautó használatáért bevetése beszélmellett szól. A rendelkezésre állás, a rövid átfutási idő, a rugalmasság, a kísérő személyek és a poggyász szállítása és mindenekelőtt a biztonság tekintetében a mentőrepülőgép minden tekintetben meggyőzőbb megoldás. Ennek ellenére szívesen mérlegeljük ismertetjük ügyfeleinknek az Ön számára a beteg csak mentővel történő szállításának lehetőségét is.  

Az utazási útvonalon és a beteg egészségi állapotán kívül minden egyéb olyan kérdést is figyelembe veszünk, amely döntő lehet a biztonságos külföldi hazaszállítás szempontjából. Szívesen Örömmel adunk tanácsot a beteg hazaszállításának egyéb gazdaságos lehetőségeiről is, mint például a csoportos hazaszállítás nagyméretű mentőrepülőgépen vagy a menetrend szerinti repülőgépen történő hazaszállítás.

Kapcsolatfelvétel

További kérdése van, vagy máris szeretne egy nem kötelező érvényű megkeresést küldeni nekünk? Akkor napontaa hét minden napján, éjjel-nappal elérhet minket.

Lépjen kapcsolatba velünk