Németországba orvosi kezelésre

Olvasási idő: 2 perc

Orvosi ellátás Németországban

A német klinikák kiváló hírnévnek örvendenek a betegek körében világszerte. Különösen Oroszországban és a FÁK-országokban, valamint Kelet-Európában népszerű célpontjai az orvosi turizmusnak. De az Arab-félszigeten és Ázsiában is sok beteg inkább Németországban kezelteti magát. A német egészségügyi piacon még mindig az orosz és a kazahsztáni betegek jelentik a külföldi betegek legnagyobb csoportját. A legnagyobb növekedés azonban az Öböl-menti államokból származó betegek csoportjában tapasztalható.

A következő orvosi szakterületek különösen keresettek Németországban:

  • Kardiológia
  • Neurológia
  • Fogászat
  • Ortopédia
  • Szemészet

Ezeken a területeken a betegek számára gyakran nem lehetséges, hogy hazájukban magas színvonalú orvosi ellátásban részesüljenek. Emellett a német egészségügyi rendszer számos nemzetközileg elismert intézettel és szakemberrel rendelkezik a különböző területeken. A tartományok összehasonlításában Berlin, Bajorország és Észak-Rajna-Vesztfália különösen erősen profitál a külföldi betegek beáramlásából.

A Magán Egészségbiztosítási Tudományos Intézet (WIP) nemrégiben készült tanulmánya megerősíti a német egészségügyi rendszer kiváló hírnevét. A tanulmány szerint a német betegek - európai átlagban - inkább a hazai orvosi szolgáltatásokra támaszkodnak: a tanulmány szerint a németországi válaszadóknak csak 11%-a választana külföldi orvosi kezelést. Ezzel szemben a hollandok 66%-a el tudná képzelni, hogy hazáján kívül kapjon ellátást.

Ezek az eredmények nem meglepőek, hiszen európai összehasonlításban Németországban kínálják a betegeknek a legrövidebb várakozási időt, a leggyorsabb hozzáférést az innovatív gyógyszerekhez, a szabad orvosválasztást és a szolgáltatások átfogó választékát. Sokéves tapasztalataink alapján csak megerősíteni tudjuk ezeket az eredményeket.

Népszerű úti célok Németországban

A külföldről történő rövid távú hazautazásokon kívül is jelentős számú mentőrepülést szervezünk Németországba orvosi kezelés céljából. Ezen a területen a legtöbb betegünk a nagy, jól ismert kórházakban, mint például a Charité vagy a berlini Német Szívközpont, a Klinikum rechts der Isar és a müncheni Német Szívközpont kívánja magát kezeltetni.

Továbbá, ha a gyermekek számára nyújtott, magasan specializált kezelésekről van szó, a Sankt Augustin Asklepios Gyermekkórház számos osztálya, valamint a Német Gyermekszív Központ kedvelt célpontja a pácienseinknek. A számos ismert egyetemi klinika mellett a düsseldorfi, müncheni, berlini, heidelbergi stb. ismert magánklinikák is nagyon népszerűek ügyfeleink körében. Ahhoz azonban, hogy Németországban magas színvonalú orvosi ellátásban részesüljön, nem szükséges világhírű klinikákkal rendelkező nagyvárosi területek felé venni az irányt: A szolgáltatások színvonala ebben az országban általában véve magasnak mondható.

Megszervezzük az Ön kezelését Németországban

Függetlenül attól, hogy onkológiai betegség, szívprobléma vagy ortopédiai kezelés miatt szeretne Németországba repülni: megbízható és tapasztalt kapcsolattartóra van szüksége, aki nemcsak megszervezi a mentőszállítást, hanem személyesen gondoskodik minden aggodalomról, gondról és kérdésről is.

Ha Németországban szeretne ellátást kapni, a legjobb, ha közvetlenül a Légi Mentőszolgálati Központtal veszi fel a kapcsolatot. Vállaljuk - akár rendkívül rövid határidővel is - az Ön betegszállítását Németországba. Szükség esetén "ágytól ágyig" szolgáltatást nyújtunk Önnek, és segítséget nyújtunk a beutazási formaságok intézésében. Ha kívánja, megszervezzük az Ön által választott klinikán való tartózkodását, és gondoskodunk a klinika személyzetével való kommunikációról is. 

Kapcsolatfelvétel

További kérdése van, vagy máris szeretne egy nem kötelező érvényű megkeresést küldeni nekünk? Akkor a hét minden napján éjjel-nappal elérhet minket.

Lépjen kapcsolatba velünk