Repülés műtét után

Olvasási idő: 3 perc

Miért okozhat komplikációkat a műtét utáni repülés?

A sebészeti eljárások az orvosi fejlődésnek köszönhetően megszokottá váltak, és a betegek szerte a világon igénybe veszik. A legtöbb beteg előnyben részesíti, ha a műtéteket szakképzett és tapasztalt sebészek végzik, még akkor is, ha ezért külföldre kell utazniuk. Egyes betegek esetében előfordul, hogy külföldön, nyaralás vagy üzleti út során szorulnak műtétre. A műtét utáni utazás azért is kulcsfontosságú, mivel a betegek nagyon érzékenyek sebészeti beavatkozás után. A cikk a műtét utáni utazás legjobb módjaira nyújt javaslatot.

Az, hogy a repülés biztonságos-e vagy sem, nagyban függ az elvégzett beavatkozás típusától. A kisebb műtétek utáni repülés ritkán veszélyes, és a beavatkozás utáni komplikációk kockázata csekély. De röviddel egy nagyobb műtét után a légi utazás kifejezetten ártalmas lehet az ember egészségére. Ez fertőzéshez, mélyvénás trombózishoz vagy vérrögökhöz vezethet.

A műtét utáni repülés kereskedelmi járatokon  különösen veszélyes tud lenni. A kabinnyomás eltér a földi légnyomástól, ami számos problémához vezethet. Komplikációk esetén nem lehet megfelelő orvosi felügyeletet kapni a repülőgépen. Az orvosi ellátás hiánya egy kereskedelmi járaton, valamint az, hogy egy ilyen kritikus időszakban nincs Önnel orvosi szakember, kedvezőtlen egészségügyi következményekhez vezethet. Mindig ajánlott, hogy konzultáljon orvosával, mielőtt műtét után repülővel utazna.

Továbbá a járatot üzemeltető légitársaság nem engedheti felszállni a repülőgépre, ha úgy gondolja, hogy Ön nincs elég jól. Előzetesen fel kell vennie a kapcsolatot a légitársasággal, hogy felmérhessék egészségi állapotát, és eldönthessék, hogy alkalmas-e a repülésre.

Mennyit kell várni a repülés előtt?

Az, hogy mennyi ideig kell várnia, attól függ, hogy milyen típusú műtéten esett át. Például:

Műtét típusaRepülés előtti időigény
  
TérdműtétNégy-hat hét
Szürkehályog műtét24 óra
Artroszkópos műtétKét hét
CsípőprotézisHárom hónap
Laparoszkópos műtétNégy-öt nap
Sinus műtétKét hét
Nyaki verőér műtétNincs időigény
SztómaműtétNincs időigény
Retinaszakadás lézeres műtétAmíg orvosa engedélyt nem ad rá
AgyműtétHét-tíz nap
SzívműtétEgy héttől 10 napig
SérvműtétNégy-tíz nap
Epehólyag eltávolításOrvostól függ

Miért használjon légi mentőt, ha repülnie kell?

A műtét után van egy kritikus időszak, amikor fokozottan fennáll a sebészeti beavatkozás utáni szövődmények kockázata. Ilyenkor csak akkor repüljön, ha feltétlenül szükséges, és csakis orvosa engedélyével. Ha azonban mégis el kell utaznia, akkor a légi mentést érdemes igénybe vennie.

A légi mentő lehet egy speciális mentőrepülőgép, vagy egy kereskedelmi repülőgép, ami speciális orvosi eszközökkel van felszerelve. Háromféle szolgáltatást nyújt: orvosi felszereléseket, képzett egészségügyi személyzetet, akik elkísérhetik Önt, valamint az ilyen állapotokhoz szükséges speciális gyógyszereket. A mentőrepülőgépen való repülés további előnye, hogy a kabinnyomást úgy be lehet állítani, hogy az ne okozzon problémát.

A Medical Air szolgáltatás gyors és biztonságos egészségügyi repülést biztosít a műtét utáni betegek számára. Lépjen kapcsolatba velünk a nap 24 órájában ingyenes konzultációért.

Fedezné-e a biztosítás a légi mentés költségeit?

Ez elsősorban attól függ, hogy milyen típusú egészségbiztosítással rendelkezik. A legkedvezőbb körülmények esetén a légi mentés költségeit a munkáltatója vagy a magán egészségügyi társaságok által biztosított egészségbiztosítási csomagok fedezhetik. Más esetekben speciális utasbiztosításra van szükség.

Egyes biztosítók azonban csak nagyon kevés esetben fedezik a légi mentés költségeit. Ha például a repülőút sürgős, szükséges és országon belüli, a biztosító fedezheti az utazás teljes költségét. Előfordulhat azonban, hogy nem fedezik a költségeket, ha ez országon kívüli utazással jár, vagy ha úgy vélik, hogy Önt ott is szakszerűen tudják kezelni, ahol tartózkodik.

Mindig olvassa el a biztosítási csomagját az orvosi mentéssel és a légi mentés igénybevételével kapcsolatos részletekről. Még ha a vállalat fizet is érte, előfordulhat, hogy Önnek társbiztosításokat és önrészesedést kell fizetnie. Ez további költségekkel járhat az Ön számára. Ha bármilyen, a biztosítási fedezettel kapcsolatos kérdése van, beszéljen orvosi ügyintézőjével. Ha nincs biztosítása, vagy biztosítója nem hajlandó fizetni a légi mentés költségeit, mi szívesen biztosítjuk Önnek a biztonságos orvosi repülést.

Hogyan számoljuk ki a légi mentés költségeit?

A légi mentőszolgálat költsége számos tényezőtől függ. Nincsenek fix árak. A fő tényezők, amelyeket figyelembe veszünk, amikor kiszámoljuk az Ön utazásának költségét, a következők:

 • A járat átfutási ideje
 • Repülési távolság
 • A beteg egészségügyi állapota
 • Az alkalmazott légi jármű típusa
 • Az Önt kísérő személyek száma

Ezeket a tényezőket mind figyelembe vesszük, amikor az Ön számára speciális árajánlatot készítünk. Ugyanakkor megígérjük, hogy mindezeknek a figyelembe vételével pénztárcabarát hozzáállást fogunk nyújtani. Éjjel-nappal elérhetőek vagyunk, és ingyenesen dolgozzuk ki Önnek a személyre szabott árajánlatot. Gyorsan, akár ünnepnapokon vagy hétvégén is elkészítjük az Ön biztosításához szükséges árajánlatot. A Medical air szolgáltatásnak köszönhetően nem kell semmin aggódnia.

Miért vegye igénybe a Medical Air Service-t?

Mi vagyunk a legelső légi mentőszolgálat, amely minden iparági szabványt követ, amikor orvosi szállításról van szó. Szolgáltatásunk minősége az, ami megkülönböztet minket más vállalatoktól. Hiszünk a legjobb orvosi ellátásban repülés közben, és igyekszünk ezt biztosítani Önnek. Azért érdemes a Medical Air Service-t választania orvosi szállítási igényeihez, mert:

 • 24 órás szolgáltatást nyújtunk a hét minden napján, még ünnepnapokon is
 • Személyre szabott csomagokat dolgozunk ki minden egyes járathoz
 • Többféle utazási módot biztosítunk. Legyen szó kereskedelmi repülőgépről vagy mentőrepülőgépről
 • 40 éves tapasztalattal rendelkezünk az orvosi szállítás területén
 • A Föld minden részén működünk, legyen szó Afrikáról, Ázsiáról, Európáról vagy Észak-Amerikáról.
 • Minden szállítóeszközünk csúcsminőségű orvosi felszereléssel van ellátva.
 • Hiszünk a szolgáltatás minőségében.
 • Utazhat a szeretteivel
 • Megfizethető és versenyképes piaci árakat kínálunk
 • Az ISO 9001 szabványok szerint működünk.

Kapcsolatfelvétel

További kérdése van, vagy máris szeretne egy nem kötelező érvényű megkeresést küldeni nekünk? Akkor a hét minden napján éjjel-nappal elérhet minket.

Lépjen kapcsolatba velünk