COVID visszaszállítás Ukrajnából

Miközben úgy tűnik, hogy egész Európa a koronavírus második hullámában van, az esetek száma számos országban növekszik, így ismét kevesebbet utaznak az emberek. Ennek ellenére még mindig előfordulhat, hogy az emberek külföldi tartózkodásuk alatt megfertőződnek a COVID-19 vírussal, ami miatt gyorsan haza kell juttatni őket.

Mentőautó érkezik az indulásra kész mentőrepülőhöz

Éppen a múlt héten végeztünk egy újabb ilyen COVID-hazaszállítást - ezúttal Ukrajnából Németországba. Ügyfelünk testvére egy Kijev melletti tartózkodás során kapta el a koronavírust, és karanténba került. Mivel a kórházi kezelés Ukrajnában nem volt lehetséges, a beteg Németországban akarta magát tovább kezeltetni.

Hazaszállítás légi mentővel

A potenciálisan fertőző beteg számára természetesen szóba sem jöhetett egy menetrend szerinti repülőgéppel történő hazautazás. Csak egy mentőrepülőgép tudta volna biztosítani a biztonságos hazaszállítást, amely nem sértette volna a karanténszabályokat. Ezért már a megbízást követő napon biztosítottunk egy Piper PA-42-720 Cheyenne IIIA típusú, modern orvosi felszereléssel ellátott gépet a kijevi Zhuliany nemzetközi repülőtéren.

Ügyfelünk úgy döntött, hogy maga szervezi meg a mentőautót, amelyben a beteget a várakozó mentőrepülőhöz szállították. Ott orvosi csapatunk fogadta a beteget, és röviddel később a Piper Cheyenne felszállt és elindult Németország irányába. A müncheni repülőtéren való leszállás után mentőautónk átvette a további szállítási feladatot és egy közeli klinikára juttatta a pácienst.

Természetesen a beteg a teljes visszaszállítás alatt elkülönítve maradt, így a karantén végig biztosítva volt. Ehhez egy modern izolációs egységet használtunk, amely a belső térben kialakított negatív nyomás segítségével megakadályozta a vírus kiszabadulását. A speciális portoknak köszönhetően orvosi csapatunk teljes cselekvési szabadsággal rendelkezett anélkül, hogy a fertőzés veszélye fenyegette volna őket.

Betegszállító izolációs rendszer a fertőzésveszélyek ellen

Miután a mentőautónk megérkezett a fogadó kórházba, a beteg nővére időt szakított arra, hogy még egyszer kifejezetten megköszönje nekünk a hazaszállítás kifogástalan megszervezését. Páciensünknek minden jót és mielőbbi teljes gyógyulást kívánunk.

Kapcsolatfelvétel

Ha további kérdése van, vagy máris szeretne egy tájékoztató jellegű ajánlatkérést küldeni nekünk, akkor a hét minden napján éjjel-nappal elérheti ügyfélszolgálatunkat itt.

Lépjen velünk kapcsolatba