COVID visszaszállítás Ukrajnából

Eközben úgy tűnik, hogy egész Európa a koronavírus második hullámában van. Az esetek száma számos országban növekszik, így ismét kevesebbet utaznak az emberek. Ennek ellenére még mindig előfordul, hogy az emberek külföldi tartózkodásuk alatt megfertőződnek a COVID-19 vírussal, ami miatt gyorsan haza kell szállítani őket.

Krankenwagen neben Ambulanzflugzeug

Éppen a múlt héten végeztünk egy újabb ilyen COVID-visszaszállítást - ezúttal Ukrajnából Németországba. Ügyfelünk testvére egy Kijev melletti tartózkodás során kapta el a koronavírust, és belföldi karanténban volt. Mivel a kórházi kezelés Ukrajnában nem volt lehetséges, a beteg Németországban akarta magát tovább kezeltetni.

Visszaszállítás légi mentővel

A potenciálisan fertőző beteg számára természetesen szóba sem jöhetett egy menetrend szerinti repülőgéppel történő visszautazás. Csak egy mentőrepülőgép tudta volna biztosítani a biztonságos hazaszállítást, amely nem sértette volna a karanténszabályokat. Ezért már a megbízást követő napon biztosítottunk egy Piper PA-42-720 Cheyenne IIIA típusú, modern orvosi felszereléssel ellátott gépet a kijevi Zhuliany nemzetközi repülőtéren.

Ügyfelünk úgy döntött, hogy maga szervezi meg a mentőautót, amelyben a beteget a várakozó mentőgéphez szállították. Ott orvosi csapatunk fogadta a beteget, és röviddel később a Piper Cheyenne felszállt Németország irányába. A müncheni repülőtéren való leszállás után mentőautónk átvette a további szállítási feladatot egy közeli klinikára.

Természetesen a beteg a teljes visszaszállítás alatt elkülönítve maradt, így karanténja megmaradt. Ehhez egy modern izolációs egységet használtunk, amely a belső térben kialakított negatív nyomás segítségével megakadályozta a vírus kiszabadulását. A speciális portoknak köszönhetően orvosi csapatunk teljes cselekvési szabadsággal rendelkezett anélkül, hogy a fertőzés veszélye fenyegette volna őket.

Epishuttle zum Transport von COVID-Patienten

Miután a mentőautónk megérkezett a fogadó kórházba, a beteg nővére időt szakított arra, hogy még egyszer kifejezetten megköszönje nekünk a hazaszállítás kiváló megszervezését. Páciensünknek minden jót és mielőbbi, teljes gyógyulást kívánunk.

Kapcsolatfelvétel

További kérdése van, vagy máris szeretne egy nem kötelező érvényű megkeresést küldeni nekünk? Akkor a hét minden napján éjjel-nappal elérhet minket.

Lépjen kapcsolatba velünk