ECMO-járat Romániából Németországba

A múlt héten egy német kórházban voltunk küldetésen: egy bukaresti beteget kellett volna felvenni és Németországba szállítani. A küldetés különlegessége az volt, hogy a beteg akut tüdőelégtelenségben szenvedett, és ezért extrakorporális membránoxigenizációra (ECMO) volt szüksége. Ennek során egy ECMO-berendezés veszi át a károsodott tüdő funkciójának egy részét vagy egészét, hogy az helyreállhasson.

ECMO-Gerät

Az ECMO-eszközök meglehetősen ritkák. Ennek megfelelően a bukaresti helyszínen sem állt rendelkezésre egy sem, és a német klinikának már a saját gépét kellett használnia a repüléshez. Mivel az idő sürgetett, a betegszállítást még aznap el kellett végezni.

Gyors válaszidő

Tapasztalt repüléstervezőink számára nem jelentett problémát: néhány órán belül megszerveztünk egy Cessna Citation 680 Sovereign típusú mentőgépet, amely a legközelebbi repülőtéren várakozott. Az ECMO-gépen kívül ügyfelünk biztosította a beteg ellátásához szükséges orvosi csapatot is. Kiegészítettük a csapatot egy mentőorvossal, aki bármilyen helyzetben segíthet a szakorvosoknak. Aznap este a Sovereign felszállt Bukarestben.

Itt szállt le a mentőgép a Băneasa nemzetközi repülőtéren. Bukarest fő repülőteréhez, a Henri Coandă nemzetközi repülőtérhez képest a Băneasa kisebb, de közelebb van a román főváros központjához - ami nagy előny, mivel a művelet különösen időigényes.

Betegszállítás Németországba

Az orvosi csapat először a kiinduló kórházhoz érkezett, ahol a beteget az ECMO-gépre kötötték. Az orvosok és a beteg ezután együtt utaztak mentőautóban a repülőtérre. Itt a Sovereign már felszállásra készen várakozott és amint az orvosok és a betegek biztonságban felszálltak a fedélzetre, elindult útjára, melynek célja Németország.

A következő nap kora reggeli óráiban megérkezett a mentőgépünk Németországba. A repülőtérről a beteget közvetlenül a célkórházba szállították, így a mentőrepülést gyorsan és megfelelő minőségben tudtuk lebonyolítani az ügyfeleink számára.

Kapcsolatfelvétel

Ha további kérdése merülne fel, vagy érdekelné egy tájékoztató árajánlat, akkor a hét minden napján éjjel-nappal elérheti ügyfélszolgálatunkat itt.

Lépjen velünk kapcsolatba