Gyermekmentő járat az Arche IntensivKinder Kompetencia Központba

Az ARCHE Intenzív Gyermekellátási Kompetencia Központ az intenzív ellátásra szoruló lélegeztetett csecsemők és kisgyermekek ellátására és kezelésére specializálódott. Ezek a gyermekek általában speciális utókezelést igényelnek. Ezt a kezelést a Tübingen melletti Kusterdingenben biztosítják: a gyermekek a klinikán megkapják a szükséges kezeléseket. 

Egy lengyelországi kis betegnek ilyen különleges utókezelésre volt szüksége, ezért fordult hozzánk az Arche IntensivKinder: egy súlyos baleset után a 3 éves beteget hosszú ideig kellett lélegeztetni a varsói intenzív osztályon. További kezelésre a kusterdingeni központba kellett szállítani.

Teljeskörű ellátás a kis beteg számára

Bombardier Learjet 35

Az állapot súlyossága miatt csak a gyermekorvosi légi mentőrepülés jöhetett szóba. Mivel a fiú folyamatos megfigyelést igényelt, a mentőrepülés mellett az ágytól ágyig történő ápolást is megszerveztük: A kis beteget orvosi csapatunk vette át a varsói gyermekintenzív osztályról, és szállította a repülőtérre. Ott a Bombardier Learjet 35 mentőgép már várta őt és édesanyját. Annak érdekében, hogy a fiú a lehető legjobb ellátásban részesüljön a repülőút alatt, előzetesen megszerveztük, hogy egy gyermekorvos, tehát egy gyermekekre specializálódott szakember kísérje el a beteget.

Közel kétórás repülés után a mentőgép leszállt a stuttgarti repülőtéren. Onnan mentőautó vitte őket az ARCHE IntensivKinder központba. A szállítás után az ARCHE IntensivKinder
kapcsolattartója köszönetét fejezte ki. A kis beteg édesanyja is nagyon elégedett volt a zökkenőmentes eljárással. Különösen örült annak, hogy elkísérhette fiát a szállítás során.

Örülünk, hogy az ARCHE KinderIntensiv a jövőben ismét kapcsolatba kíván lépni a Légi Mentőszolgálati Központtal a külföldről érkező mentőrepülések kapcsán.

Kapcsolatfelvétel

További kérdése van, vagy máris szeretne egy nem kötelező érvényű megkeresést küldeni nekünk? Akkor a hét minden napján éjjel-nappal elérhet minket.

Lépjen kapcsolatba velünk