Hidroplánnal a mentőrepülőhöz

A Maldív-szigetek igazi paradicsom, ezért ideális a nyári hőmérsékletet és a gyönyörű strandokat kedvelő nyaralók számára. Sok kis szigetet fejlesztettek ki a turizmus céljára, amelyek nyugalmat és elszigeteltséget kínálnak a turistáknak Azonban egészségügyi problémák esetén ez az elszigeteltség hirtelen nem kívánatossá válik. Ezek a szigetek gyakran nem rendelkeznek speciális egészségügyi létesítményekkel és a szállodai orvos lehetőségei erősen korlátozottak.

Hidroplán a szigetek felett

Ilyen helyzettel szembesült egy súlyos idegbetegségben szenvedő beteg, aki a Maldív-szigetek északi részén fekvő kis szigeten tartózkodott. Svájcba kellett szállítani egy speciális klinikai kezelésre és a lebonyolítással a Légi Mentőszolgálati Központot bízta meg.

Hidroplánnal Maléba

A szokásos mentőautóban való odaszállítás nem volt lehetséges, mert a Maldív-szigetek egyetlen nagyobb repülőtere a fővárosban, Maléban található, Hulhulé szigetén. Ezért egy olyan megoldást találtunk, ami megfelelt a különleges helyzetnek. A Maldív-szigeteken a személy- és áruszállítás elsősorban hajón és vízi járműveken történik. Mivel a mi tervünkhöz egy hajó túl lassú volt, egy megfelelő hidroplánt szerveztünk a beteg Maléba történő eljuttatására, és így biztosítani tudtuk a biztonságos szállítását.

Maléból Zürichbe

A beteg Zürichbe történő továbbszállítása már teljesen rutinszerű volt: A Velana nemzetközi reptéren felvettük a Gulfstream G100 típusú gép fedélzetére és a lehető leggyorsabban elindultunk. A közel 13 órás repülőút alatt orvosi csapatunk a lehető legjobb ellátásban részesítette a beteget és a zürichi reptéren való leszállás után átadta az ott várakozó mentőautónak. Nem sokkal ezután a beteg megérkezett a fogadó kórházba és megkezdhette a kezelést. Minden jót kívánunk neki!

Kapcsolatfelvétel

Amennyiben további kérdései lennének, vagy máris szeretne egy megkeresést küldeni nekünk, akkor a hét minden napján, éjjel-nappal elérheti ügyfélszolgálatunkat itt.

Lépjen velünk kapcsolatba