A koronavírussal fertőzött betegek szállítása Magyarországon belül

A COVID-járvány továbbra is uralja az életet Magyarországon és világszerte egyaránt. A koronavírus, amely először tavaly év elején vált ismertté Európában, a megkezdett védőoltások ellenére továbbra is mindenütt jelen van.

Még mindig sokan szenvednek a Covid-19 járvány hatásaitól. Ha a koronavírus fertőzés súlyosabbra fordul, sok beteg vagy annak hozzátartozója dönthet úgy, hogy Magyarországon belül átmenne egy másik, jobb kezelési lehetőségekkel rendelkező kórházba. A kórházak zsúfoltsága azt is eredményezheti, hogy a koronavírusban szenvedő betegeket az ország más kórházaiba kell átszállítani. Milyen lehetőségek vannak a betegszállításra Magyarországon belül?

Mentőrepülőgépes mentőszállítás Magyarországon belül

A légi mentés jó lehetőség a COVID-fertőzöttek számára, akiket nagyon gyorsan kell szállítani Magyarországon belül: a teljes orvosi felszereltségnek köszönhetően a beteget a mentőrepülőgépen úgy lehet kezelni, akár egy intenzív osztályon, ami lehetővé teszi az intenzív ellátásra szorulók átszállítását. A repülés során a beteget egy tapasztalt repülőorvos segíti, aki annak biztonságért felelős. A fedélzeti személyzet gondoskodik arról, hogy a beteg személy biztonságosan megérkezzen a célrepülőtérre.

Mivel mentőgépünk kisebb regionális repülőterekre is képes repülni, a beteg nagyon közel tud leszállni a célkórházhoz: ezért landolást követően mindössze egy rövid földi szállításra lesz szükség. A mentőrepülőről a mentőautóba való átszállással járó felesleges stressz elkerülése érdekében a mentőszállítás lehetősége is megfontolandó.

Mentőautós szállítás Magyarországon belül

A mentővel történő betegszállítás jó választás, mivel a beteget a tartózkodási helyen veszik fel, és a leggyorsabb úton szállítják az adott kórházba: nem kell átszállni egy másik közlekedési eszközre. A beteget a leggyorsabb úton közvetlenül a kórházba szállítják. Még akkor is, ha a beteget mentőautóval szállítják, az orvosi csapat a biztonságos szállítás érdekében a beteg mellett marad a teljes út során. Az egészségügyi személyzetnek a szállítás során modern berendezések állnak rendelkezésére, hogy a beteg a lehető legjobb ellátásban részesüljön.

Azt, hogy az Ön esetében melyik közlekedési eszköz a megfelelő választás, megbeszélheti valamelyik tanácsadónkkal egy személyes beszélgetés során: tapasztalt csapatunk nagyon rövid határidővel képes megszervezni a betegszállítást Magyarországon belül.

A fertőzések megelőzése a betegszállítás során

A SARS-CoV-2 rendkívül fertőző vírus. Ezért fontos, hogy a beteget elkülönítve szállítsák, hogy elkerüljék más emberek megfertőzését. A legmodernebb technológiának köszönhetően nem kell tartani a fertőzéstől a betegszállítás során: egy speciális izolációs rendszerben a beteget egy speciális hordágyon szállítják, amely izolációs védelmet jelent. A szűrőrendszer és a negatív nyomású rendszer garantálja, hogy a vírus nem juthat ki a külvilágba. Ez nagyban megkönnyíti a fertőzött beteg biztonságos szállítását, és megelőzi a fertőzést.

A mentőszállítás költségei Magyarországon belül

Nem lehet általános becslést adni egy beteg Magyarországon belüli szállításának pénzügyi költségeiről: a költségek ugyanis több tényezőtől függnek.
Fontos tényező a szállítási mód: repülőgépre vagy mentőautóra van szükség a betegszállításhoz? A mentőautóval történő szállítás gyakran olcsóbb, mint a légimentővel történő szállítás.

Egy másik mutató a megtett távolság: a szállítás rövid vagy hosszú távú? A szállítás sürgőssége szintén döntő szerepet játszik a költségek kiszámításában. Mindezek a tényezők esetről esetre változnak: kérésre szívesen teszünk Önnek egy nem kötelező érvényű ajánlatot.

Biztonságos transzfer a Légi Mentőszolgálati Központtal

Többéves tapasztalatunknak köszönhetően nagyon rövid időn belül meg tudjuk szervezni a másik kórházba történő szállítást. A megfelelő szállítóeszköz biztosítása mellett szívesen átvesszük a kórházi kezelőorvosokkal való kapcsolattartást is.

Kapcsolatfelvétel

További kérdése van, vagy máris szeretne egy nem kötelező érvényű megkeresést küldeni nekünk? Akkor a hét minden napján éjjel-nappal elérhet minket. Lépjen kapcsolatba velünk:

Vissza az áttekintéshez