Betegszállítási költségek: mennyibe kerül a légi betegszállítás?

Olvasási idő: 2 perc

Ha betegszállításra van szükség, hamar felmerül a kérdés, hogy vajon melyik közlekedési eszköz jelenti a megfelelő választást. A leggyorsabb és legbiztonságosabb módszer kétségtelenül a légi transzport. Az orvosilag szükséges betegszállítások, mint például a beteg átszállítása egy másik kórházba, a beteg kezelés céljából történő elhelyezése egy saját maga által kiválasztott kórházban, valamint a külföldről érkező betegek hazaszállítása, rendszerint légi mentőszolgálattal történik. Az egészségügyi személyzet felügyelete mellett a páciens állapotától függően ülve vagy fekve repül a célállomásra. Mentőrepülőgépeinket az egész világon használják rövid- és hosszú távú küldetésekre egyaránt. Az olyan kritikus helyzetekben, amikor korlátozott idő áll rendelkezésre vagy rövidebb távot kell megtenni, a mentőhelikopter kerül bevetésre, amely képes közvetlenül a klinika előtt leszállni, ugyanott felvenni a beteget, majd elvinni őt a célklinikára. De mennyibe kerül pontosan a sürgősségi betegszállítás, és vajon állja-e a költségeket a biztosító?

Ambulanzflug Kosten: Was kostet der Krankentransport in der Luft?

Mennyibe kerül a légi betegszállítás?

Erre a kérdésre sajnos nincs általános válasz, mivel a költségek sok tényezőtől függnek. Éppen ezért az alábbiakban bemutatjuk, hogy mely tényezők alapján számítjuk ki a mentőrepülések költségeit.

Repülési útvonal

A légi betegszállítás költségei nagymértékben függnek az indulási és a célállomás közötti távolságtól. A költségek azonban nem a megtett távolsággal párhuzamosan emelkednek, hanem egyénileg számoljuk ki azokat.

A páciens állapota

A repülés során az egészségügyi szakemberek mindig a beteg mellett maradnak, a szükséges felszerelést pedig a páciens állapotának megfelelően választják ki. A mentőrepülő felszereltsége hasonlít az intenzív osztályéhoz, így a beteg a lehető legjobb orvosi ellátásban részesülhet. A légi betegszállítást továbbá tengerszinten is meg tudjuk szervezni (a földi légnyomásnak megfelelő kabinnyomással). Erre szükség lehet bizonyos betegségek, mint például tüdőgyulladás vagy agyi ödéma esetén. A betegek számára kedvező nyomásszabályozással történő mentőszállítás azonban növelheti a repülés időtartamát, és ezáltal a mentőszállítás árát is. Kérjük, forduljon hozzánk bizalommal és mi tájékoztatjuk Önt a legjobb lehetőségekről.

Gyorsaság

A megkeresést követően azonnal megkezdjük a sürgősségi betegszállítás megszervezését. Mivel a mentőrepülőgépek általában folyamatosan használatban vannak, figyelembe kell vennünk a megrendelés időpontjában a repülőgépek hozzáférhetőségét is. A megközelítést illetően különböző távolságok merülhetnek fel. Ha egy repülőgép különösen közel helyezkedik el, az kedvezően befolyásolhatja a sürgősségi betegszállítás költségeit. Logisztikailag tehát egyszerűbb és olcsóbb hosszabb időtartamú mentőrepüléseket tervezni. Ugyanakkor rövid távú missziókra is bármikor van lehetőség.

Kísérő személyek

Lehetősége van arra, hogy a mentőrepülés során ismerősei és rokonai társaságában legyen. Ennek az ára a kísérő személyek számától is függ. Az esetek többségében egy kísérő személyt tudunk ingyenesen fogadni, ugyanakkor lehetősége van több személyt is magával hoznia. Ha szeretne maga mellé kísérő személyeket, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot, és mi örömmel intézünk Önnek egy nagyobb méretű mentőrepülőgépet.

Szárazföldi transzport

A légi betegszállításnál gyakran szükséges a megfelelő szárazföldi transzport – például a kórházból a repülőtérre szállító mentőautó – megszervezése. Helikopterrel történő szállításnál erre nincs szükség. Ne feledje, hogy a mentőautók költségei külföldön rendkívül eltérőek lehetnek. A tartózkodási helyétől függően meglehetősen hosszú utazásokra lehet szükség, amely befolyásolja a teljes költséget.

Ezen paraméterek alapján kiszámítunk egy egyedi árajánlatot, és a nap 24 órájában az Ön rendelkezésére állunk.

Fedezi-e a biztosítóm a mentőrepülés költségeit?

Ezt a kérdést mindig egyénileg tisztázzuk; néha a mentőrepülés teljes költségét fedezik, míg máskor csak egy részét. A költségek fedezése attól is függ, hogy a kezelés orvosilag indokolt-e. Orvosi szempontból azokat a kezeléseket tekintjük indokoltnak, amelyek elősegítik a gyógyulást, vagy szerepet játszanak a tünetek súlyosbodásának megelőzésében. Előzetesen telefonon is szívesen megbeszéljük Önnel, hogyan nyújthatja be a kérelmet a biztosítónál, és milyen esélyei vannak arra, hogy a költségeket a biztosító fedezze.

De még ha a biztosító társaság nem is hajlandó fedezni a költségeket, mi minden szerződéses védelmen kívül is elszállítjuk Önt. Nem szükséges tehát semmilyen igazolást bemutatnia, illetve tagságot igazolnia. Amennyiben a beteg szállíthatósága megoldható, vagy ha Ön saját kérésre szeretné, hogy átszállítsák másik helyre, akkor a mentőrepülést akkor is elvégezzük, ha a biztosítása nem fedezi a mentőrepülés költségeit.

Hol kaphatok árajánlatot a légi betegszállítás költségeiről?

Ha légi betegszállítást szeretne szervezni a beteg átszállítása vagy visszaszállítása érdekében – akár rövid időn belül, vészhelyzetben, akár jóval előre tervezve –, akkor a legjobb, ha közvetlenül minket hív. Ne habozzon telefonálni, hiszen mi bármikor örömmel szánunk időt arra, hogy bemutassuk Önnek a lehetőségeit, és együtt megtaláljuk az Ön számára ideális megoldást. A nap 24 órájában rendelkezésére állunk, vészhelyzet esetén pedig azonnal adunk Önnek egy ingyenes árajánlatot. Orvosszakértői szolgálatunk bármiféle kötelezettség nélkül, díjmentesen ad Önnek tanácsot.

Kapcsolatfelvétel

További kérdése van, vagy máris szeretne egy nem kötelező érvényű megkeresést küldeni nekünk? Akkor a hét minden napján éjjel-nappal elérhet minket.

Lépjen kapcsolatba velünk