Betegszállítás mentőhelikopterrel

Olvasási idő: 2 perc

A beteg áthelyezésekor vagy külföldről történő szállításakor általában mindennek nagyon gyorsan kell történnie: éppen ezért a legjobb megoldás a légi betegszállítás. Különösen rövidebb távokon részesítjük előnyben a mentőhelikoptereket. Ezek a kiterjedt orvosi felszereléssel rendelkező helikopterek kis leszállóhelyeken is landolhatnak, ezért a kórház közvetlen közelében is képesek leszállni. Mindez időt és energiát takarít meg, mivel nincs szükség földi közlekedésre. A hosszú átfutási idők, amelyek a menetrend szerinti repülőgépekkel történő szállításnál jellemzőek, szintén megszűnnek.

A mentőhelikopterek már szabványos orvosi felszereléssel vannak ellátva. Ez azt jelenti, hogy a helikopteres betegszállítás számos kórkép esetén alkalmas lehet.

Betegszállítás mentőhelikopterrel

Ambulanzhelikopter vor dem Start

Korszerű mentőhelikoptereket biztosítunk magasan képzett személyzettel olyan betegek számára, akik nem igényelnek intenzív orvosi ellátást, mindössze orvosi kísérettel szükséges szállítani őket. A repülés során egy orvos mindig a beteg mellett van, hogy vészhelyzet esetén beavatkozhasson.

Mivel a helikoptert leggyakrabban rövid távolságokra használják, a helikopteres betegszállítás különösen alkalmas a Magyarországon belüli útvonalakon, valamint lehetővé teszi az időmegtakarítást és betegbarát átszállítást.

Egy mentőhelikopter felszereltsége

Minden mentőhelikopter szabványos intenzív terápiás berendezéssel rendelkezik. Ez magában foglalja az alábbiakat:

  • Intenzív terápiás monitorok a szívverés, a vérnyomás, az oxigéntelítettség, a testhőmérséklet ellenőrzésére
  • Sürgősségi hátizsák, speciális felszereléssel a gyermekek és csecsemők gondozásához
  • Hordozható intenzív terápiás lélegeztetőgép, oxigén
  • Fertőzésvédelmi felszerelés
  • Defibrillátor, külső pacemaker, fecskendőpumpák és nyomásinfúziós zsákok

A beteg egészségi állapotától függően ezeket a berendezéseket további eszközökkel és gyógyszerekkel egészítjük ki annak érdekében, hogy az orvosi ellátást az egyedi igényekhez igazíthassuk.

COVID-fertőzöttek szállítása helikopterrel

A koronavírusban megfertőződött betegeket is lehet gyorsan és biztonságosan szállítani helikopterrel. A beteg megfelelő egészségi állapotáról, valamint elszigeteléséről egyaránt gondoskodunk. A személyzet vagy védőruhát visel, vagy a beteget elkülönített egységben szállítják. A helikoptert azonban itt is elsősorban rövid távú transzfer esetén ajánljuk, hiszen ebben az esetben tudjuk a lehető legjobban kihasználni annak erősségeit.

Helikopterrel és a mentőrepülőgéppel gyorsan a kórházba

Hosszabb távolságok esetén a mentőrepülőgépekkel történő szállítás a jobb választás, mivel a repülőgép nagyobb távolságokat képes megtenni tankolás nélkül. Ezért a helikopteres betegszállítás mellett a gyors és biztonságos szállítás érdekében légi mentővel történő betegszállítást is kínálunk.

Ezekben az esetekben helikoptereink örömmel nyújtanak támogatást közlekedési eszközként a repülőtérről a kórházba történő szállításhoz. Ez azt jelenti, hogy a repülőtéren leszállás után a beteget helikopterrel szállítják a célkórházba.

Állunk rendelkezésére

A helikopteres betegszállítás területén szerzett sokéves tapasztalatunknak köszönhetően tapasztalt csapatunk a megrendelést követően nagyon rövid időn belül képes biztosítani a megfelelő helikoptert. Gyakran egy órán belül minden szükséges szervezési intézkedést meg tudunk tenni annak érdekében, hogy az érintett beteget a lehető leggyorsabban a célkórházba szállítsuk.

Természetesen nemcsak a szállítás orvosi oldalának tisztázását vállaljuk, hanem az összes szükséges jóváhagyási eljárást is lebonyolítjuk az Ön számára.

Ez lehetővé teszi számunkra, hogy átfogó szolgáltatást nyújtsunk a helikopteres betegszállítás és a mentőrepülőgépes hazaszállítás területén egyaránt. Minden betegszállítást a lehető legkényelmesebbé és legbiztonságosabbá teszünk. Átfogó személyes gondoskodást kínálunk, a beteg jólléte pedig mindig első helyen áll.

Kapcsolatfelvétel

További kérdése van, vagy máris szeretne egy nem kötelező érvényű megkeresést küldeni nekünk? Akkor a hét minden napján éjjel-nappal elérhet minket.

Lépjen kapcsolatba velünk