Komplikációmentes visszaszállítás menetrend szerinti repülőjárattal

Olvasási idő: 2 perc

Biztonságos, megbízható, egyszerű: külföldön bekövetkező balesetek vagy megbetegedések esetén a beteg visszaszállítását gyorsan és hatékonyan kell végrehajtani. Az akut helyzetek gyakran megkövetelik a beteg lehető leggyorsabb visszaszállítását mentőrepülőgéppel vagy helikopterrel. Stabil betegek esetében a repülőgépes szállítás egy igen költséghatékony alternatíva lehet.

Visszaszállítás repülőgéppel: az Ön lehetőségei

Passagierkabine eines Linienflugzeugs

A menetrend szerinti repülőgépes szállítás gazdaságos alternatívája a mentőrepülőgéppel vagy helikopterrel történő repülésnek. Alapfeltétel azonban, hogy a beteg egészségügyi állapota lehetővé tegye ezt a fajta szállítást. Számos repülési útvonalon kínálunk lehetőséget orvosilag kísért menetrend szerinti járatra. Az orvosilag képzett kísérőszemélyzet modern sürgősségi orvosi felszereléssel rendelkezik, így komplikációk esetén azonnal segítséget tud nyújtani.

A Légi Mentőszolgálati Központ három lehetőséget kínál a betegek menetrend szerinti repülőgépen történő szállítására, amelyek mind a beteg egészségi állapota szerint kerülnek figyelembevételre.

Orvosi kíséret

A külföldről érkező betegszállítás során a betegnek nem feltétlen kell fekvő helyzetben utaznia. A stabil állapotú betegek ülve is utazhatnak. A fedélzeten a lehető legjobb orvosi ellátás érdekében örömmel biztosítunk Önnek tapasztalt orvosi kísérőt, aki a repülés során végig Ön mellett lesz. Örömmel küldünk Önnek további információt erről az ajánlatról.

Szállítás fekvő helyzetben

Patientenliege (Stretcher) im Linienflugzeug

Ha a beteget a betegség súlyossága miatt fekvő helyzetben kell szállítani, az utastérben hordágyat helyeznek el. Ezt a hordágyat egy függöny választja el az utastér többi részétől, és így a többi utas nem látja a beteget. A kísérő egészségügyi személyzet – mely általában egy orvosból és egy mentősből áll - a szállítás során mindig a páciens közelében van, hogy gyorsan tudjanak reagálni és optimális ellátást tudjanak biztosítani.

A hazaszállításnak ez a formája a hozzátartozók számára is egyszerű: a beteggel együtt repülnek a repülőgépen, és a beteg közvetlen közelében kapnak helyet.

Intenzív ellátásra szoruló betegek szállítása

Patient Transport Compartment im Linienflugzeug

A betegszállító részleg (Patient Transport Compartment – PTC) lehetővé teszi a súlyos betegek hazaszállítását is. A PTC technikailag és orvosilag úgy van felszerelve, mint egy modern mentőautó. Ez azt jelenti, hogy még a mesterséges lélegeztetésen lévő, intenzív osztályos betegek számára is garantálni tudjuk a biztonságos transzportot. A PTC felszereltsége a következőket tartalmazza:

  • Intenzív terápiás monitorok a szívverés, a vérnyomás, az oxigéntelítettség, a testhőmérséklet ellenőrzésére
  • Sürgősségi hátizsák, beleértve a gyermekek és csecsemők ellátására szolgáló speciális felszerelést is
  • Hordozható intenzív terápiás lélegeztetőgép, oxigén
  • Fertőzésvédelmi felszerelések
  • Defibrillátor, külső pacemaker, fecskendőpumpák és nyomásinfúziós zsákok

A beteg egészségi állapotától függően ezeket a berendezéseket további eszközökkel és gyógyszerekkel egészítjük ki annak érdekében, hogy az orvosi ellátást az egyedi igényekhez igazíthassuk.

Hazaszállítás menetrend szerinti repülőgéppel: az Ön előnyei

A menetrend szerinti repülőgéppel történő visszaszállítás a betegek légi úton történő szállításának nyugodt, biztonságos módja, mely különféle betegségben szenvedő betegek számára alkalmas, és számos útvonalon elvégezhető. A rokonok számára is előnyös, hiszen a megfelelő ülések lefoglalása esetén mindig közel lehetnek a beteghez.

Hazaszállítás menetrend szerinti repülőgéppel a Légi Mentőszolgálati Központtal

Évek óta erős csapattal állunk az Ön rendelkezésére: a Légi Mentőszolgálati Központ gondoskodik a menetrend szerinti repülőgépekkel történő biztonságos betegszállításról. Nemzetközi csapatunk számos nyelven beszél. Annak érdekében, hogy a lehető legnagyobb mértékben megkönnyítsük az Ön dolgát, nem csak a zavartalan transzportról gondoskodunk, hanem a külföldi hatóságokkal és kórházakkal folytatott kommunikációt is szakszerűen kezeljük.

Ha a Légi Mentőszolgálati Központ által kínált betegszállítás mellett dönt, akkor széleskörű szolgáltatást, kiváló orvosi ellátást és hozzáértő, megbízható kapcsolattartót kap, aki támogatni fogja Önt bármely kontinensen.

Kapcsolatfelvétel

További kérdése van, vagy máris szeretne egy nem kötelező érvényű megkeresést küldeni nekünk? Akkor a hét minden napján éjjel-nappal elérhet minket.

Lépjen kapcsolatba velünk