Betegbarát nyomásbeállítás (tengerszint feletti repülés)

Bizonyos egészségügyi állapotok esetén a légnyomásváltozást mindenképpen el kell kerülni. A mentőrepülést azonban még így is gyorsan és biztonságosan el lehet végezni: a mentőrepülőgépek képesek úgynevezett tengerszint feletti repülésre - más néven: repülés a fő tengerszint alatti körülmények között (MSL). Nyomásos kabinjuk van, amelyben a kabinnyomás a talajszinten tartható. Ez mindenkor biztosítja a beteg biztonságát.

A magasabb kabinnyomás két intézkedés eredménye: egyrészt a mentőgépek valójában valamivel alacsonyabban repülnek, mint a normál járatokon megszokott. Másrészt az utastér nyomását műszaki intézkedésekkel tovább növelik.

Mikor van szükség tengerszint feletti repülésre?

A menetrend szerinti repülések során a légnyomást előre beállítják, de az utastérben a 2500 méteres magasságban lévő külső légnyomáshoz igazodva. A szokásos talajszinthez képest ez a jelentős különbség a testben lévő légzsákok kitágulását és az oxigénfogyasztás növekedését okozza.

Számos egészségügyi állapot esetén ez problémát okozhat, ami szükségessé teszi a tengerszint feletti repülést. Ezek közé tartozik például:

  • Levegőfelhalmozódás a tüdő és a mellkasfal között (pneumothorax).
  • Légzsebek a szemben vagy a koponyában
  • Tüdőbetegségek, például súlyos tüdőgyulladás vagy COPD.
  • Bélelzáródás
  • Friss sebészeti sebek
  • Vérszegénység

Szakképzett és tapasztalt orvosi csapatunk az egészségügyi dokumentáció figyelembevételével dönt arról, hogy az Ön esetében szükséges-e a tengerszint feletti repülés. Ez a döntés még rendkívül rövid időn belül is lehetséges, akár a beteg átvételekor, vagy akár a repülés közben is.

Tengerszint feletti repülés a Légi Mentőszolgálati Központtal

Sea Level Flug

Szakorvosaink sokéves tapasztalattal rendelkeznek a tengerszint feletti repülések végrehajtásában. Mentőrepülőgépeink modern intenzív orvosi felszerelésének köszönhetően gyorsan, biztonságosan és kényelmesen szállítjuk a beteget még a tengerszint feletti repüléseken is. Különösen a közepes és hosszú távolságok esetén előnyösebb a tengerszint feletti repülés a mentőautóval történő betegszállításnál. Mint minden mentőjárat esetében, természetesen ebben az esetben is biztosítjuk "ágytól ágyig" szolgáltatásunkat. Kérésre földi szállítást is szervezünk a repülőtérre és landolás után a célkórházba.

Kapcsolatfelvétel

További kérdése van, vagy máris szeretne egy nem kötelező érvényű megkeresést küldeni nekünk? Akkor a hét minden napján éjjel-nappal elérhet minket.

Lépjen kapcsolatba velünk