Orvosi turizmus: kezelések a világ legjobb klinikáin

Előfordulhat, hogy a legjobb orvosi ellátást nem a saját hazájában, hanem külföldön találja meg, ahol jobb az egészségügyi ellátórendszer. Sok beteg azt szeretné, ha a világ legjobb orvosai kezelnék, még akkor is, ha emiatt például az Egyesült Államokba vagy más európai ország egészségügyi intézményeibe kell utazni. Emellett egyes betegek nem elégedettek a hazájukban, például Kelet-Európában, az arab országokban vagy az ázsiai régióban nyújtott orvosi ellátás minőségével. Mindkét esetben a betegek az úgynevezett orvosi turizmust választják, és abba az országba utaznak, ahonnan a lehető legjobb kezelést remélik.

Ha a betegek külföldön jobb orvosi ellátásban részesülnek, az ár általában inkább alárendelt szerepet játszik: mivel az egészség a legfontosabb érték, sokan hajlandóak több pénzt fizetni egy jó kezelésért vagy egy szükséges műtétért. A költségek azonban döntő tényezőt jelenthetnek az orvosi turisztikai utazások esetében is, különösen akkor, ha az egészségbiztosító társaságok nem fedezik a kezelések költségeit.

A nemzetközi orvosi turizmus legnépszerűbb célpontjai között számos európai ország, például Németország és Spanyolország szerepel. Az International Healthcare Research Center szerint Spanyolország a negyedik helyen áll az MTI (Medical Tourism Index) rangsorában. Törökország is gyakran látogatott ország az orvosi turizmus szempontjából. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy Törökországban olyan műtéteket és kezeléseket végeznek, amelyeket Magyarországon nem. Az ország különösen ismert a minőségi plasztikai műtétekről és kozmetikai kezelésekről.
A török klinikákon a betegek megfizethető áron kapnak magas színvonalú kezeléseket.

Az orvosi turizmus mellett az egészségturizmus témája is széles körben elterjedt. Itt kevésbé a külföldi műtétekről és kezelésekről van szó, az egészségturizmus ugyanis inkább a megelőző intézkedésekről vagy a rehabilitációs célú gyógyfürdőkben való tartózkodásról szól. Sok külföldi beteg utazik más országba ebből a célból.

A Légi Mentőszolgálati Központtal gyorsan és biztonságosan eljuthat külföldi kezelésére

Nemzetközi orvosi turizmus esetén, például Németországba, Európa más országába vagy az Egyesült Államokba gyorsan, biztonságosan és gazdaságosan megszervezzük a teljes betegszállítást. Erre a célra vagy mentőrepülést, vagy orvos által kísért menetrend szerinti járatot szervezünk. Természetesen felvesszük a beteget a tartózkodási helyén, és mentőautóval biztonságosan visszük ki a repülőtérre. A célrepülőtérről a fogadó kórházba történő szállítás szintén mentőautóban történik.

Kérésre további szolgáltatásokat is kínálunk pácienseinknek, például:

  • Úti okmányok beszerzése
  • Tolmácsolási szolgáltatások
  • Kapcsolattartás az előnyben részesített klinikákkal
  • Helyszíni transzferszolgáltatás a betegek és hozzátartozóik számára

Multikulturális kompetenciánk lehetővé teszi számunkra a közvetlen és egyszerű kommunikációt a nemzetközi betegekkel, hozzátartozóikkal és az adott ország kórházainak egészségügyi személyzetével.
Sokéves tapasztalatunknak köszönhetően rendkívül gyorsan tudunk megfelelő szállítóeszközt biztosítani, valamint a rövid határidővel történő szervezések is bármikor lehetségesek.

Kapcsolatfelvétel

További kérdése van, vagy máris szeretne egy nem kötelező érvényű megkeresést küldeni nekünk? Akkor a hét minden napján éjjel-nappal elérhet minket.

Lépjen kapcsolatba velünk